2016

 

  • 01/16
  • 02/16

 

01/16

 

TEMA: Livsstil og sygdomme

Vi skal lære at leve på en måde vi kan holde til

”..man skal være opmærksom på, hvornår man når sin grænse, og her skal man beslutte sig til, om man vil stoppe eller fortsætte. Vil du helt derhen? Er det nødvendigt? Eller skulle du i stedet for vende dig om og kigge på alle dem, der står derinde i sikkerhedszonen og gøre dem med selskab i stedet?” Flemming Pless.

”Livsstilssygdomme er en samlende betegnelse for en gruppe sygdomme, der ser ud til at blive mere omfattende og udbredte, jo mere industrialiseret et land bliver. [..] De er i deres natur fundamentalt forskellige fra alle andre sygdomme, idet de kan undgås og forebygges vha. ændringer i livsstil, kost og omgivelser” (sundhedslex.dk). 

Livsstilsrelaterede sygdomme er desværre i vækst, også i vores del af den moderne verden. Men med ovenstående definition in mente, samt en viden fra aldersforskere om, at vores levealder bestemmes af vores gener for omkring 20 procents vedkommende mens 80 procent handler om den livsstil vi fører, ved vi, at en stor del af løsningen på, hvordan vi undgår disse lidelser øjensynlig ligger i vores egne hænder. 

Spørgsmålet er bare: Hvordan gør vi helt konkret – som individ og som samfund – for at blive bedre til at håndtere sygdomme relateret til vores livsstil? Det spurgte vi præst og sundhedspolitiker i Region Hovedstaden (S), Flemming Pless om en snevejrsdag i januar.

Læs hele artiklen her 

Anmeldelse

Fødselsmod - Brug din krop som hjælper. Af Pia Genet Rasmussen.

Anmeldt af Lise Nyboe, psykomotorisk terapeut

 

Cutting - Det første snit. Af Peter Baaer og Susanne Drost.

Anmeldt af Bente Jørgensen, psykomotorisk terapeut og social entreprenør.

 

02/16 

 

 

Læs hele artiklen